Kayıtlar

2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kırmızı Pancar Ara Öğün

Resim
Merhabalar, Mutfaktan sesleniyorum bugün yine. :) Bu tarifi ister ara öğün olarak değerlendirebilirsiniz, isterneniz benim gibi öğün olarak. Ara öğün olarak değerlendirecekseniz Etimek kullanmalısınız.

School Velvet Smooth Elektronik Ayak Törpüsü

Resim
Merhabalar, Şu çok meşhur elektronik ayak törpüsüne ben de duyarsız kalamadım.Her kullanan çok memnun olduğunu çeşitli mecralarda paylaştı.

Evde Fıstık Ezmesi

Resim
Merhabalar, Sağlıklı Beslenmeye son zamanlarda önem verdiğimden, araştırmalarım beni fıstık ezmesiz olmaz bu iş e çıkardı. Şaka bi yana İzlediğim yabancı youtuberlar hem kahvaltılarında hem ara öğünlerinde sıkça kullanıyorlar. Kalorisi yüksek ama Nutella muadili olarak görüp doyuruculuğu ve şeker ihtiyacını gidermek konusunda oldukça başarılı.

Lancome Peeling

Resim
Bakımlı bir günden Merhaba, Bugün sizlere bir bakım ürününden bahsedicem. Kozmetik ürünlerime dikkat ettiğim kadar cilt bakım ürünlerime ve temizleme ürünlerime de fazlasıyla önem veririm.

Succulent ve Kaktüs Dikimi

Resim
Herkese Merhaba, Bu yazımda size bilmişliğin değil, bilmemişliğin yazısını yazıcam.Nasıl yani? Şöyle ki; bilmemekten kaynaklı ,üzüntü ile sonuçlanan arka arkaya yaşadığım olayı ve sonunda ne anladım onu paylaşıcam. Kendimi bildim bileli çiçeklere karşı hiç bi ilgim - sevgim olmadı. Hiç, bi saksı mor menekşem olsun da sulayayım istemedim yani.Ya da salonun köşesinde Difenbahya olsun ağaç gibi,diğer köşede aşk merdiveni...Ama bu nefret ediyorum demek değil. Fakat nedendir bilmem ,kaktüslere de aşırı düşkünüm. Kaktüs ve kaktüsgillere.Yıllarca minik minik kaktüsler edindim.

Tavsiye Ediyorum . Adana.. 2 Dondurma

Resim
Selamlar; Serimin 2. yazısı aslında daha 1. yi yazarken aklımdaydı. Yaz sıcaklarında serinlemenin bir yolu da dondurmalar. Özellikle yürüyüş yaparken kaçınılmaz bir seçenek.Her yaş grubunun severek tercih ettiği dondurmalar Adana sıcaklarında iyi bir alternatif. Her ne kadar sıcaklardan fazlasıyla etkilense de güzelim dondurmalar çabucak yenilip serinleten enn tatlı seçenek değil mi. :) Özellikle Adana Turgut Özal Blv.'ında yürüyüş yapıyorsanız onlarca dondurma alabileceğiniz nokta var.Ama Şimdi sizi bi araya girdirip hemencik geri çıkarıcam. Uğur Mumcu Blv. girişindeki Rengin Pastanesini bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Hem güzergahınızı çok etkilemez ,etkilese de değer emin olun. Yazım tabiki bilmeyenlere,bilenler de eminim benimle hem fikirlerdir. Uzun zamandır bu kadar gerçek tat hissettiğim bir dondurma yememiştim. İtiraf etmek gerekirse özel bir beklentiyle değil,şu meşhur mavi dondurma için gitmiştim.

Aromalı Su

Resim

Magnum Store 'culuk :)

Resim
Merhabalar, Son zamanlarda görüp içimin gittiği bi dükkan olan Magnum Store bulunduğum şehirde olmadığından,kendi Magnum'umu kendim yapmaya karar verdim. Elbette tarif falan yok. Benim  izleme şansım oldu dükkanda nasıl süsleme yaptıklarını ve yapabileceğimi düşündüm.

Tavsiye Ediyorum.. Adana..1 Kruvasan

Resim
Merhaba; Blogumda yeni bi seri başlatmaya karar verdim,vermek durumunda hissettim.Son zamanlarda Adana'da herkesin bildiği ama benim içlerinde damak tadımı oldukça titreten lezzetlerden bahsedicem dönem dönem.Bu seri kesinlikle çok beğendiklerim olacak. Seri büyürse beğenmediklerimi de dile getiririm belki.Ama beni kendini gurme zanneden biri sanmayın lütfen.Sadece damak tadıma güveniyorum.Belki eş damak tadına sahip olan birileri de vardır.. Kruvasan'la ilgili bildiğim ilk şey tadından önce Fransızlar'a ait olduğuydu. Tabi bu çoook uzun yıllar önce , rahat bi 15 senesi var. Yapmaya kalkmıştım da tarifi görünce aman ya yemesem de olur demiştim. Küçüktüm gözüme büyümüş. Ne kadar büyümüşse hala yeltenmedim böyle bişeye.. Ama yıllar geçtikçe bir çok yerde satıldı,bir çok marka üretti. Gerek başarılı oldu ,gerek vasat. Ama artık herkesin kolayca ulaşabildiği bir pastane işi.

NYX Soft Matte Lip Cream / İstanbul

Resim
Yeniden  Merhaba, Bu kez kozmetik bir ürün için oturdum bilgisayarın başına.

Kinoa Salatasi

Resim
Selam, İyice yemek bloguna döndüm. Kesinlikle bi eğitimim yada bilir kişiliğim yoktur. Son zamanlarda diyet adı altında sağlıklı beslemeye önem verdim. Mümkün olduğunca katkı maddesi olmayan, içerik açısından zengin besinler tüketmeye çalışıyorum.

Kinoa nasil pisirilir ?

Resim
Sağlıklı Günler dileyerek selamlamak isterim, Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan ,maalesef heryerde bulamadığımız protein deposu bakliyat kinoa nin nasıl pişirildiğiyle ilgili bilgi vermek istiyorum. Çünkü blogumda birkaç tarif paylaşacam ve kolaylık olması açısından ölçüleri pişmiş kinoa ile verecem.

AVOKADO'LU APERATİF

Resim
Merhaba Hanımlar,

Balkabaklı Tart - Çikolatalı Tart

Resim
Selamlar Benim gibi balkabağı hastaları için bi tarif vereceğim.Tabi dilerseniz tart hamurunu sabit tututp üzerindeki harcı farklı seçeneklerle değerlendirebilirsiniz ki ben öyle yapacağım. Fakat dediğim gibi bu tarif Balkabaklı.

DEKORATİF VAZO D.I.Y.

Resim
Merhabalar, Bugün sizlerle çok severek yaptığım, oldukça şık dekoratif vazo tasarımı ile ilgili paylaşım yapıcam.Geçen sene de yapmıştım ve sizlerle paylaşma fikri geldiğinde çoktan mevsim geçmişti.Mevsimi geçen nedir peki.Sümbüller.Elbette başka çiçeklerle de olur. O sizin yaratıcılığınıza kalmış. Hatta canlı olmayan çiçeklerle de yapabilirsiniz. Sümbülleri çok sevdiğimden her sene mevsimi geldiğinde saksılarını çıkarıp çiçek açmaları beklemek en büyük keyiflerimden. Ama Çiçekler bir süre sonra hem solmaya başladığından hem de alttan yeni çiçekler gelmesinden kaynaklı daları dipten kesmem gerekiyor.İlk önce vazoya koydum bi süre de öyle seyretmek için ama ardından şimdi paylaşacağım fikir geldi aklıma. Sümbül çiçeğinin yaprak yapısından kaynaklı suyun içerisinde oldukça canlı durması görüntüye pozitif katkı sağlıyor.

Carmex Lip Balm

Resim
Merhabalar, Soğuk kış günlerimin en büyük yardımcıları olan lip balmlar özellikle son bir kaç senedir vazgeçilmezim..Yaz - Kış mevsim ayırt etmeden günün her saati elimin altında olmak zorundalar.Kısacası Lip Balm canavarıyım denilebilir.

YSL Forever Youth Librator Serum

Resim
Selam, Bu yazım , markanın şu çok meşhur serumu.. Aslında mini bi set içerisinde elime ulaşan ,seti ise tam boy gündüz nemlendiricisi için aldığım ama serumunu daha çok beğendiğim Youth Librator Serum.

Mucize

Resim
Yeniden bir film yazısıyla Merhaba diyorum size,

Vişneli-Frambuazlı Browni

Resim
Harika bi lezzet için Selam olsun,

Unutursam Fısılda

Resim
Merhaba,

Yves Rocher Kahveli Duş Jeli

Resim
Merhabalar, Kış aylarının gelmesiyle size severek kullandığım bir duş jeli tavsiye etmek istedim.Bu ürünle tesadüfen karşılaştım ve daha önce hiç yorumunu duymadığım bir üründü. Sanırım geçen kış tanıştım bu ürünle.Bi alışverişim sırasında duş jellerinin indirimde olması sebebiyle markaya ait farklı ürünler deneme merakımla bir çok çeşidi olmasına rağmen kahve aroması dikkatimi çekti.