Lancome Peeling

Bakımlı bir günden Merhaba,

Bugün sizlere bir bakım ürününden bahsedicem. Kozmetik ürünlerime dikkat ettiğim kadar cilt bakım ürünlerime ve temizleme ürünlerime de fazlasıyla önem veririm.



Bence temiz bir cilt iyi bir zemindir makyaj için.Ve sağlıklı cilt makbul olandır. Makyaj öncesi ve sonrası cildimin temiz olduğundan emin olmam lazım. Asla makyajlı uyumam mesela, mutlaka nemlendiririm cildimi.



Cildi temizlemek ilk adımdır. Size bugün derin temizlik için severek kullandığım bir üründen bahsedicem. Bu ürün bir peeling ve uzun zamandır çok beğendiğim bir peeling olmamıştı.

İçerisindeki peeling topları hem sert hem de yumuşak olarak farklı boyutlarda farklı çeşitlerde. Bu toplar ne içeriyor ne yapıyor bilmiyorum ama kelimenin tam anlamıyla "Dupduru" bir cilt bırakıyor. Ürün ananas ve papaya özleri ile formüle edilmiş. Gözeneklerinize kadar temizliyor. Kokusu bambaşka. Etkisi normal olsaydı bile kokusu için alınabilir bir ürün.

Hem temizlik hissi hem cildimde bıraktığı his gerçekten muazzam. Haftada 1 defa olmak suretiyle kullanıyorum. Herkesin bildiği bazı peeling kurallarından da kısaca bahsedicem.
Her gün  yapılması cilt dokusu açısından çok zararlı, hem cildin yüzeyini çizer hem de cildin ürettiği yağı her gün aldığından cilt daha fazla yağ üretmeye başlar.
Diğer bilinen kural ise; aktif bir sivilce söz konusuysa yine peeling yapılması önerilmez. Herhangi bir sivilcenin peeling sırasında patlaması, çıkan sıvının cildin temiz kısımlarına yayılmasına ve sivilcelenmenin artmasına sebep olur.
Ne sıklıkta yapacağınızı tabiki cilt tipinize göre siz de ayarlayabilirsiniz. Ölü derilerinizden arınmak için düzenli peeling öneriyorum. Fakat özellikle peeling uygulamadan sonra cildinizin nemlendirilmesine bir tık daha önem vermelisiniz.


Güzel Günler..




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İncir Reçeli 2

Rebul Kolonyaları

Succulent ve Kaktüs Dikimi