Kinoa nasil pisirilir ?

Sağlıklı Günler dileyerek selamlamak isterim,

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan ,maalesef heryerde bulamadığımız protein deposu bakliyat kinoa nin nasıl pişirildiğiyle ilgili bilgi vermek istiyorum. Çünkü blogumda birkaç tarif paylaşacam ve kolaylık olması açısından ölçüleri pişmiş kinoa ile verecem.




Aslında çok basit.Ne zaman alır, ne el oyalar.
Kinoa'nin ölçüsü 1 bardak kinoa 2 bardak su dur.


Yani pisireceginiz ölçü kabının 2 katı suyu kaynatıp , biraz tuz atın. Kinoanizi yıkayın ki kabugundaki acı tadı gitsin.
Ardından kaynayan suya yikadiginiz kinoalari ilave edin. Su tekrar kaynayinca ocağın altını kısın ve 15 dk kapağı kapalı bi şekilde pismeye bırakın.

Altını kapattıktan sonra bir çatal yardımıyla kinoayi havalandırın.
Dilerseniz ihtiyacınız olduğundan fazla pisirebilirsiniz.


Soguduktan sonra buzdolabı posetleriyle deepfreeze e koyabilir kullanmak istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz .


Afiyet olsun..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İncir Reçeli 2

Rebul Kolonyaları

Succulent ve Kaktüs Dikimi