Kayıtlar

Ocak, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Gelin ve Nedimeleri

Resim
Ben çok beğendim bu gelinleri ve nedimelerini..Çok cici duruyolar..

Ahtapot Makarna

Resim
Adını ben koydum . Mutlaka başka bi adı vardır..Son zamanlarda denemeyi düşünüyodum. Bugün kısmet oldu. Biraz zaman alıyor fkat eğlenceli. Lezzetli de oluyor.. Ben deneyin derim..     Öncelikle sosisler 3 cm kalınlığında parçalara ayırıyosunuz.Ve spagetti makarnaları sosisi ortalayacak şekilde batırıyosunuz.Dikkat edin makarnalar kırılabilir. Sonra da her zamanki gibi makarnalarımızı haşlıyoruz.Tencereye de hassas şekilde konursa kırılmazlar.. Son olarak da istediğiniz sosla servis edebilirsiniz. Ben sos yapmadım ketçap,mayonezle yedim.Gerçekten güzel olmuştu..

Deli kızın Kalemliği

Resim
Deli kızın çeyizi  sözünden esinlenerek yaptığım kalemlik. Aslında bi proje diil aksine aklıma o anda ne gelirse yapma isteğiyle ortaya çıktı.Renk,malzeme,aksesuarlar bile aklımda diildi.Sadece masama kalemlik yapmak istedim.Önce pet bardak buldum evde,sonra onu neyle kaplayabilirim diye biraz araştırma yaptım.Boncuklar olabilirdi,deniz kabukları da,düğmelerde.. Tam bu seçenekler arasında karar vermek üzereydim ki en sevdiğim renk olan mor renkli bi örgü şerit buldum.      Örgü şeridi tamamen kapladım ve sıra süsleme işlemine geldi.   Sonrasında herşey kendiliğinden gelişti zaten pembe bi kurdela ve renkli boncuklarla hoşuma giden bi görüntü elde ettim.   Çok zevkli bi çalışma odu benim için..

Birazda Sinema

Resim
Biraz da sinemadan bahsetmek istiyorum. Son 2 aydır filme gidemiyorum bu nişan hazırlıkları yüzünden,hoş tam 1 aydır nişanlıyım ama.. Geçen hafta gittiğim  Kurtuluş Son Durak filmini tavsiye ediyorum.Aslında "kadına Şiddete Hayır" dediğim için istedim o filmi sonrasında Demet Akbağ gibi bence Türkiye'nin en iyi bayan oyuncusnun o filmde olması cazip geldi.. Hoş Demet Akbağ çokta ön planda diildi ama Belçim BİLGİN hakkını vermiş başrolün..Son derece traji komik bir film..Tüm salonun kahkahalardan neredeyse filmi duyamama durumu falan filmin başarısını ortaya koyuyor bence..Hiç böyle beklemiyordum açıkcası daha sosyal mesaj içerikli bi yardım filmi gibi düşünmüştüm ama filmin sonunda hem mesajı iletmiş hemde son derece keyif vermiş olmaları güzel bi duygu..

İtiraf

Resim
Bu arada bi itirafta da bulunmak istiyorum. Çünkü kendimi çok kınadım.. Kaç senedir bir kitabı sürekli elimde gezdiriyorum. Ne zaman kitap okumak istesem ilk ona başlıyorum şöyle bi 70-80 sayfa okuyorum bırakıyorum. Başka bi kitap okuyorum 1 haftada, 10 günde,15 günde bitiriyorum ama o kitap kalıyo. Tekrar bi okuma şevki geldiğinde tekrar elime alıyorum  ve baştan başlamak üzere takribi aynı sayfa sayısı kadar okuyup bırakıyorum artık ezberledim kitabın ilk 60 sayfasını.. Her seferinde baştan başlamazsam rahat edemiyorum çünkü. Neyse geçenlerde apartmanın anahatlarından kaynaklı bi elektrik kesintisi oldu,iyiki oldu yani.. Ve bi kaç gün elektriklerin gelmeyeceği söylentiler arasındaydı. bende aldım elime kitabı bu sefer ne pahasına olursa olsun bitiricem dedim. Hayır kitabı dışarda da okumuyorum eskidi kitap bayaaa..Filmi de var izlemiyorum keyfi olmaz diye hem de merak eiyorum. Neyse başladım okumaya tabi elektrikler aynı gün  geceye doğru geldi ben tam gaz kitabı okumaya devam ettim

Kumandalı Mumlarım

Resim
Neredeyse 1 sene önce nişanlımın bana aldığı bu mum zaten çok hoşuma gidiyodu. Bir internet sitesinde görmüştüm ..Bi vesileyle nişanlımın İstanbul'a gittiği seyehatte bana hediye etmesi çok hoşuma gitmişti.Gerçek bir mum yapısına ve kokusuna sahip,efektli bir ışık veriyo tıpkı gerçek mum gibi dalgalanmaları oluyo.Kumandalı ve pille çalışıyo..İnternet sitesini de vericem bilmeyenler için.Fiyatı 70.00 TL http://www.buldumbuldum.com/hediye/remote_control_candles_uzaktan_kumandali_mum_seti/

Nişanlandım..

Resim
Ne çok zaman geçmiş yazmayalı..Son bi kaç gündür özellikle bugünü bekledim tam 5 ay  sonra el atmış oliyim diye..Bunca zaman neden ilgilenmediğimse nişanlanmanın verdiği bir koşturmacayla vakit ayıramamam..Evet nişanlandım,sadece nişanlanmadım aslında hayatımda birçok şey değişti. Genel olarak olumlu değişimlerdi bunlar. Şuan hayatımdan memnunum.Psikolojik olarak hazır hissetmediğim için de bloguma el atmadım.Gerçi ben maymun iştahlıyımdır ama bırakmıcam blogumu..Her ne kadar yazmasamda sürekli aklımdaydı çok arabesk olmuşum yazılarımda sanki.Öncelikle bunu değiştirmeye ve aktivite katmaya bir konu üzerine yoğunlaşmaya karar verdim. Karar verdim fakat seçemedim..Bu nedenle beni yansıtan her konuyu işlemeye karar verdim. Araştırmalarım da oldu tabi..Bana farklı fikirler veren bloglar oldu.. Umarım güzel bişeyler çıkar..