Rebul Kolonyaları

Merhabalar,
Aklımda yazmam gereken birçok ürün, konu ,alışveriş ve bitenler varken araya sızan bu kolonyalarda nesi? Klasik olarak alıştığımız limon ve daha ağırı tütün kolonyasının kokusunu bilmeyen yoktur.Fakat kolonya bana çocukluğumu,bayramları hatırlatır. Özellikle tütün kolonyası diyince yada kokusunu alınca aklımda beliren tanıdıklar da yok değil. Çünkü onlar hep tütün kolonyası kullanırlar özdeşleşmiş.. Tabi son zamanlarda kimse kullanmaz,ikram edildiğinde kibarca geri çevrilir. Bu durumlar arttıkça inadına her seferinde ,her yerde ikramı kabul eder olmuştum. Kime yada neyeyse bu direnişim. Canım kocam da bu kolonyadan nefret edenlerin başında gelir. Nezaket icabı bile olsa asla ikramı kabul etmez. Hatta öyle takıktır ki,restoranlardaki islak mendilleri önce temkinlice açar koklar ve öyle kullanır, hele bi limon kolonyalı olsun o ıslak mendil mekan bitmiştir gözünde. Tamam abartmıyim ama değerlendirmede büyük rol oynar. İyi bi restoransa söylenir durur..Allahtan Rebul bu aromalı kolonyaları çıkardı da bizde barıştık kolonyayla.





Tabi çok farklı diil eşim mandilanalı olanı çok sevdi. Hatta o teklif etti Rebul alalım mı diye. Biz karı-koca bu ara biraz kokulara takığız da.! Her neyse Rebul arıyoruz bi kaç yere baktık ilk olarak Rossman'a girdik vardı, Gratis ,Watsons eminim bi çok yerde de vardır. Biz Rossman'dan aldık. Orada Başka çeşitlerini koklama imkanım da oldu ve  Jasmine yani yaseminlisine de ben vuruldum. Bi adet büyük boy mandalinalı alacaktık sonra iki küçük boy almaya karar verdik,böylece herkes istediği kokuyu kullanabilecekti. Paketlemeler de çeşitliydi. Plastik şişe - Cam şişe olarak materyal paketlemesinin dışında fısfıslı ve klasik dökmeli kapak çeşitleri mevcuttu. Benim zorumla her ikisini de fısfıslı aldık.


 Kullanımı itibari ile pek kolonyayı  anımsatmasa da şu aralar elimizin altında,orta sehpamızın üzerinde yerlerini almış durumdalar. Fiyatlarına gelince. Hatırladığım kadarıyla büyük cam şişelerin fiyatı 16 TL civarıydı ve 270 ml . Bizim aldıklarımız 100 ml ve 8,90 TL gibi bi fiyatı vardı.
 Kokular oldukça kalıcı e bide dezenfekte ediyorsa daha ne isterimm. Bazen unutuyorum ellerime sıktığımı ve bi süre sonra aranıyorum, "Allah'ım bu koku nerden geliyo böyle miss gibi" dediğim çok olmuştur inanın. Aklım bi de İncir aromalı olanda kaldı. İlk fırsatta onu da temin edicem. Bu fikri çok sevdim gerçekten,çeşitlilik farklılık çok güzel olmuş. Bir çok restoran/cafe nin Rebul kolonyalı ıslak mendilleri de bizi mutlu ediyor. Yeni bayram kolonyalarımız şimdiden belli.. Herkese mutlu günler. Görüşmek üzere.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İncir Reçeli 2

Succulent ve Kaktüs Dikimi