Kayıtlar

Mart, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Örgü Bileklik

Resim
Yine yapımı çok kolay olan bir bileklik.Bu bilekliğinde her rengi yapılabilir ve çoklu kullanımda güzel durur. Malzemeleri mumlu ip,boncuk ve kapama için düğme. Mumlu ipi 4 kat yapıp düğmenin geçeceği yer açıkta kalacak şekilde bağlanmalı. Sonra bir kısmını bildiğimiz saç örgüsü şeklinde örün. Ardından her bir örgü için atacağınız ipe bir boncuk takın ve normal örgü işlemine devam edin. Tabi boncukları da örgü sırasında kaymaması için sabitleyin herbirini kendi tarafına. İstediğiniz boyuta gelince boncukları bırakın ve normal örgüye devam edin.  Bilek ölçünüz tamamlanınca düğmeyi takın. Fazlalıklar kesildikten sonra bilekliğiniz hazır. Rengarenk ve çok güzeller gerçekten. Bütün bileklikler takılınca göze çok hoş bir görüntü geliyor.  Benim yaptığım örgü bilekliğimde kahverengi mumlu ip ve pırıltılı şeffaf boncuklarla oluştu. Başka renkler ve modellerle zenginleştireceğim bu güzel bileklikleri. Hem çok keyifli,hem çok kolay,eğlenceli ve şık.Sizlere kolay gelsin..

Bileklikler

Resim
Geçenlerde bi internet sitesinde gördüğüm hem model olarak çok hoşuma giden hem de yapımı çok kolay olan bileklikleri sizlerle paylaşmak istedim..Her aşamasını çok iyi fotograflayamadığım ve daha yararlı olacağını düşündüğüm için internet sitesindeki fotograflarla anlatacağım bilekliklerin yapımını.Ve tabiki yaptığım bileklikleri..Elimde olan malzemeleri kullanmaya çalıştım bu nedenle çok istediğim renkler diiller ama yine de kullanacağım bileklikler.. Malzemeler gördüğünüz gibi kolay bulunabilirler.Sarı toplu zincir yerine taşlı zincirler de tercih edebilirsiniz. Kalın bir deri,mumlu ip,zincir ve kapama için kullanılacak somun..Ben boncuk kullandım. Mumlu ipi deriyi iki kat yaptıktan sonra sarılır. Zincirle birlikte sarma işlemi devam eder. Sarma işlemi bitince sıkıca bağlanır. Ve kapama için kullanılacak somun iki düğüm arasına iyice sabitlenir. Deri ve ip fazlalıkları temizlenir. Rengarenk bileklikler gerçekten çok şıklar. Aşağıdakilerde benim uyguladıklarım.Ben taşlı zincir kulland

SİLİKON TABANCAM VE İLK ESERLERİM

Resim
Ne zamandır isteyip de ihmal ettiğim hatta ihtiyaç duyup da ertelediğim silikon tabancasını aldım sonunda.Evde birçok takı,toka,aksesuarı bugün için bekletmişim.Ve ayrıca yapmak istediğim şu düğme küpeler,telefon kılıfımı süsleme de cabası.neredeyse hepsini yarım saatte hallettim ve çok keyif aldım. şu aralar evde geziniyorum neleri silikonlayabilirim diye.. Yaptıklarımın ve onardıklarımın bir kısmı yukarıda.  Silikon tabancası gayet kullanışlı henüz acemi olduğumdan bu tabancadan memnunum. Küpelerin yapımı da maliyeti de çok uygun.Öncelikle bi düğmeci buldum ve bi kaç düğme seçtim.Sonra takıcılardan küpe klipsi aldım.Yaptığım tek işlem düğmelerin arkasındaki çıkıntıkları penseyle çıkarmak oldu.Ardından silikonu düğmeye sıktım ve klipsle birleştirdim.Bunlar denemydi.Artık düğmeciden çıkmam gibi geliyo..Bu arada düğmelerin tanesi 1.5tl,Klipslerin çifti 1tl,Silikon tabancası 15 tl.Herşey çok uygun..